Recepty

Recepty > polévky > rybí polévka nejen štědrovečerní

Rybí polévka nejen štědrovečerní recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Suroviny, které budeme při vaření potřebovat, jsou uvedeny v receptu.

Recept na přípravu:

Jednu větší mrkev nakrájenou na kostky, košťály (z brokolice, květáku či zelí) vaříme v asi 1,5 až 2 litrech vody, přidáme rybí filety bez kostí (300-400 g), 3 větší brambory nakrájené na menší hranolky a podle chuti sůl. Když je mrkev měkká, přidáme ještě osminky ze 6 rajčat zbavených slupky a jadérek. Okořeníme čajovou lžičkou mletého zázvoru nebo oříškem drobně sekaného čerstvého zázvoru. Chvíli povaříme a podáváme.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Americký štědrovečerní krocan s přílohou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Šunkový svítek do polévky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Kuře pečené na zelí s brambory jako přílohou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Polévka z hlávkového zelí

Recepty
Motto

Rybí polévka nejen štědrovečerní přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.