Recepty

Recepty > ryby > rybí polévka s čočkou

Rybí polévka s čočkou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 hrnek čočky, 1/2 lžičky soli, 1/4 sáčku mražené zeleniny do plévky, 2 stroužky česneku, 1 hrst sušených hub, 1 vrchovatá lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, mlíčí nebo jikry z kapra, 1 lžička octa

Postup přípravy:

Přebranou čočku propláchneme a den předem namočíme ve studené vodě. Druhý den vodu vyměníme, osolíme a uvedeme do varu, přidáme zeleninu, česnek a houby (na 5 minut namočené do studené vody a poté scezené. Vaříme, dokud čočka nezměkne. Těsně před dokončením vložíme omyté jikry nebo mlíčí z kapra. Připravíme si cibulovou jíšku, kterou vmícháme do polévky a chvíli zavaříme. Nakonec dochutíme octem.

Další recepty:
Zelné závitky podáváme s chlebem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Krémová rybí polévka s omeletkami.
Žraločí steak z filetů.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Kuřecí ragú se smetanou.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Rybí polévka z filé dochucená mlékem.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou do které na závěr přidáme kysanou smetanu.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Rybí polévka z tresky

Recepty
Rybí polévka

Recept, podle kterého připravíte pokrm rybí polévka s čočkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.