Recepty

Recepty > polévky > rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 dcl hrachu, 3 dkg tuku, 2 lžíce mouky, sůl, vnitřnosti ze 2 kg ryb (hlava i ocas), 1 mrkev, 1 petržel, polovina celeru, 1 cibule a trochu tuku na osmažení dvou na kostičky nakrájených housek

Recept na přípravu:

V jednom hrnci uvaříme doměkka hrách, který jsme si nechali přes noc ve studené vodě nabobtnat. Do druhého hrnce do osolené studené vody vložíme hlavu i ocas, přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu, které jsme si předem osmažili na tuku pěkně do zlatova. Vše vaříme asi hodinu až hodinu a půl. Pak polévku přecedíme a tímto čistým vývarem rozředíme prolisovaný vařený hrách, zahustíme zlatou jíškou a ještě asi 15 minut povaříme. Mezitím si zvlášť v troše osolené vody uvaříme jikry, mlíčí a vnitřnosti. K polévce můžeme podávat zvlášť nebo vložíme přímo do talířů s osmaženými kostičkami housek.

Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Jitrnicová polévka z prejtu.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Rybí polévka z tresky z filé.
Kedlubnová smetanová omáčka dochucená octem.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Staročeská kachna pečená na zelí.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Rybí polévka z filé

Recepty
Motto

Rybí polévka s hrachem přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.