Recepty > ryby > rybí polévka s kořenovou zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), polovina menší cibule, muškátový květ, sůl, 20 g másla, 1 vajíčko, 1 plátek kapra (pokud máte mlíčí, jikry nebo hlavu můžete je také použít), petrželka nebo pažitka
Postup přípravy:
Nakrájenou zeleninu a cibulku osmahneme na rozehřátém másle, přilijeme litr vody a přidáme kapra a sůl. Vaříme přibližně 20 minut (až zelenina změkne). Po uvaření vyjmeme kapra a obereme maso, které vrátíme zpět do polévky. Polévku ochutíme muškátovým květem, popřípadě solí a přidáme nadrobno posekanou petrželku nebo pažitku.
Další recepty:
Čočková polévka se zeleninou chutná.
Žraločí steak z filetů.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Krémová rybí polévka s omeletkami.
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Kuřecí ragú se smetanou.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Rybí polévka z filé dochucená mlékem.
Žampionová polévka se zeleninou a kostičkami rohlíků.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Rybí polévka z tresky
Recept, podle kterého připravíte pokrm rybí polévka s kořenovou zeleninou.