Recepty > polévky > rybí polévka s mrkví, celerem a petrželí
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlava, kosti, ploutve a ocas z jednoho kapra, 30 g mrkve, 30 g celeru, 30 g petržele, 1 cibule, stroužek česneku, nové koření, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Dobře očištěnou hlavu, ocas, ploutve dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koření. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme. Když je maso měkké, polévku přecedíme. Vývar podle chuti přisolíme a vložíme do něj obrané maso z hlavy. Doplníme opraženou houskou a petrželkou.
Další recepty:
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání posypeme parmezánem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Rybí polévka z filé s brambory.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Zabijačková polévka
Rybí polévka s mrkví, celerem a petrželí přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.