Recepty

Recepty > polévky > rybí polévka s pórkem

Rybí polévka s pórkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 menší pórek, 1 mrkev, 200 g ryby (filé, treska, pangasius...), 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, muškátový oříšek, 2 lžíce oleje, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nadrobno pokrájený pórek a mrkev. Zalijeme litrem studené vody (případně rybího vývaru). Rybí maso nakrájíme na malé kousky a vložíme do polévky. Přidáme bujón, kuličky koření, bobkový list, osolíme a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak koření vytáhneme, přistrouhneme špetku muškátového oříšku a vmícháme posekanou zelenou petrželku.

Další recepty:
Rychlá polévka z mletého masa s těstovinami.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rybí polévka z tresky filé.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rybí polévka z kapřích hlav s osmaženým rohlíkem.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Polévka z červené čočky a rajčat

Recepty
Motto

Rybí polévka s pórkem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.