Recepty

Recepty > polévky > rybí polévka s rajčatovým protlakem

Rybí polévka s rajčatovým protlakem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 rybí hlava, 2 porce ryby, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 2 kuličky pepře, kulička nového koření, kousek bobkového listu, 60g rajčatového protlaku, 20g másla, česnek, petrželka, sůl, 1,5 litru vody

Recept na přípravu:

Rybí maso zbavte kůže a kostiček. Očištěnou rybí hlavu (bez žáber), rybí kůži a kostičky zalijte studenou vodou, osolte a vařte. Po chvilce přidejte cibuli, na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu, koření a vařte dále. Asi za čtvrt hodiny vývar proceďte přes hustý cedník, vmíchejte rajčatový protlak, přiveďte jej k varu, vložte rybí maso na kousky pokrájené a uvařte je doměkka. Do polévky přidejte máslo, na kostičky pokrájenou zeleninu z vývaru, obrané a pokrájené maso z hlavy a mozeček, česnek utřený se solí. Nechejte přejít varem, posypte nadrobno pokrájenou petrželkou a podávejte.

Další recepty:
Staročeská kachna pečená při průběžném polévání výpekem.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rybí placičky připravíme z file.
Rybí karbanátky

Recepty
Motto

Rybí polévka s rajčatovým protlakem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.