Recepty > polévky > rybí polévka s rajčaty a paprikou
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g sladkovodních ryb, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 1 cibule, 150g kořenové zeleniny, 300g rajčat, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 lžíce petrželky
Recept na přípravu:
Očištěné rybí maso vložte do litru osolené vody s kořením a uvařte. Vývar přeceďte a maso vykostěte. Cibuli oloupejte a pokrájejte, kořenovou zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Rajčata spařte, přelijte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli a zeleninu zpěňte na tuku, zasypte sladkou paprikou, přidejte rajčata, zalijte vývarem, uveďte do varu, přidejte jikry i mlíčí a povařte do změknutí zeleniny. Poté přidejte obrané rybí maso, nakrájenou petrželku, dochuťte a prohřejte.
Další recepty:
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Rybí placičky připravíme z file.
Staročeská kachna pečená při průběžném polévání výpekem.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rybí karbanátky
Rybí polévka s rajčaty a paprikou má své kouzlo.