Recepty

Recepty > polévky > rybí polévka s rajskými jablky

Rybí polévka s rajskými jablky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vody, 250 g hovězích kostí, 300 g rybího filé, 1 velká cibule, 3 vařené brambory, 5 středně velkých rajských jablíček, 2 lžíce oleje, lžíce citrónové šťávy, 2 stroužky česneku, bobkový list, pepř, chilli, sůl, 100 g kořenové zeleniny, petrželka

Recept na přípravu:

Kosti omyjeme a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, koření, polovinu cibule a důkladně je vyvaříme. Před koncem varu s nimi povaříme i kousky kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer). Na rozehřátém oleji zpěníme polovinu nadrobno pokrájené cibule a česneku, přidáme oloupaná a nakrájená rajská jablka a vše krátce osmažíme. Takto připravenou směs vložíme do procezeného vývaru a povaříme. Omyté rybí filé nakrájíme na kostky a na rozehřátém oleji je po všech stranách osmažíme doměkka. Uvařenou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky. Nakrájené filé, brambory a zeleninu přidáme do hotové polévky, kterou ochutíme citrónovou šťávou a jemně nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Krupicová polévka s vajíčkem a strouhaným sýrem.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a petrželkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Čínská rýže se hodí pro konzumaci hůlkami.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Rybí polévka s rajčaty

Recepty
Motto

Rybí polévka s rajskými jablky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.