Recepty > polévky > rybí polévka z kapra
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 rybí hlavy z kapra hlavy, 3 kuličky nového koření, bobkový list, 3 kuličky pepře, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, na máslovou jíšku 70 g másla + 70 g hladké mouky, 70 g másla, sklenka bílého vína, rybí vnitřnosti, 300 g rybího masa, špetka muškátového květu, špetka pepře, osmažená houska
Recept na přípravu:
Kapří hlavy rozsekneme, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme koření, oloupanou kořenovou zeleninu v kuse, cibuli. Vaříme pomalým varem cca 1 hodinu a poté dobře procedíme, zeleninu i koření odstraníme. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, rozředíme ji připraveným vývarem. Na másle osmahneme na nudličky nakrájenou syrovou kořenovou zeleninu, přidáme ji do polévky, zalijeme malou sklínkou dobrého bílého vína a přidáme rybí maso a vnitřnosti, které jsme předem krátce osmahli na másle. Rybí hlavy obereme a vrátíme zpět do polévky. Okořeníme muškátovým květem a pepřem. Podáváme se smaženými kostičkami housky a posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rybí polévka se zeleninou a česnekem.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Rybí polévka z tresky filé.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rybí polévka z kapřích hlav s osmaženým rohlíkem.
Polévka z červené čočky a rajčat
Rybí polévka z kapra přináší na talíře svoji chuť.