Recepty > polévky > rybí polévka z kapřích hlav
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kapří hlavy, kapří mlíčí, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), cibule, nové koření, celý pepř, česnek, sůl, zeleninový masox, máslo, lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Kapří hlavy důkladně očistíme a vaříme spolu se zeleninou a kořením cca 30 minut, chvíli před koncem přidáme mlíčí (aby se nerozvařilo) a masox. Hlavy poté vyjmeme, obereme z nich maso, mlíčí pokrájíme na kousky a nakrájíme zeleninu. Na másle osmahneme mrkev aby pustila barvu, přidáme mouku, aby vznikla jíška a vmícháme do polévky. Podáváme s na kostičky nakrájeným a osmaženým rohlíkem.
Další recepty:
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Rybí polévka do které přidáme prolisovaný česnek a rozmixovaný hrášek.
Bramboračka na másle s jíškou.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Rybí pomazánka chutná namazaná na chléb.
Polévka z kapra s nočky, které zavaříme ve vroucí polévce.
Rybí polévka z filé dochucená mlékem.
Falešná slepičí polévka z mrkve.
Couračka z kyselého zelí ke které při podávání přidáme rozpuštěné máslo.
Rybí polévka z tresky
Ochutnejte recept rybí polévka z kapřích hlav.