Recepty > polévky > rybí polévka z vína a chřestu
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru rybího vývaru, 1/8 litru bílého vína, 6 dkg vařeného nebo sterilovaného chřestu, 10 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev), trocha soli
Recept na přípravu:
Do rybího vývaru vložíme na nudličky nakrájenou zeleninu a asi 20 minut povaříme. Poté do něj přidáme zvlášť vařený nebo sterilovaný a na kostičky nakrájený chřest, zjemníme bílým vínem a rybí polévku přisolíme podle potřeby.
Další recepty:
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Švýcarská sýrová polévka se slaninou s cibulí.
Rybí placičky osmažíme.
Bramborová polévka s koprem a vejci.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Polévka z chřestu zalitá smetanou.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Rybí polévka z tresky s kořenovou zeleninou a vejcem.
Sýrová polévka se zeleninou
Rybí polévka z vína a chřestu přináší na talíře svoji chuť.