Recepty > ruská kuchyně > rybí ucha
Potřebné suroviny:
1 kg ryb, 1 cibule, 1 petržel, 1 celer, sůl, 4 kuličky pepře, 40 g kaviáru, 1,5 litru vody
Postup přípravy:
Očištěné ryby vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme očištěnou zeleninu, sůl, pepř a vaříme na mírném ohni 40-50 minut, a pak vývar scedíme. Kaviár rozetřeme v misce za postupného přidávání vody na hustou kašičku a rozředíme čtyřnásobným množstvím vody. Polovinu této směsi vlijeme do vařícího vývaru a přivedeme k varu. Pak přilijeme druhou polovinu kaviáru a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Vařenou uchu sejmeme z ohně, necháme ustát a přecedíme. Do polévkových šálků dáme kousky vařené ryby zbavené kostí, zalijme vařícím vývarem a podáváme.
Další recepty:
Kavkazský šašlik podáváme se zeleninovou přílohou.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Tvarohové knedlíky s broskvemi pokapané trochou rozpuštěného tuku.
Pirožky plněné masem mletým.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Rybí polévka s rajčaty doplněná smaženou houskou.
Ruský boršč s mletým masem
Rybí ucha je jídlo ruské kuchyně.