Recepty

Recepty > polévky > rybí vývar s bílým vínem

Rybí vývar s bílým vínem

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kapří hlava, 1 ocasní porce kapra, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, kousek bobkového listu, kousek masoxu, sůl, 1dl bílého vína, 1 a 1/2 žemle

Recept na přípravu:

Očištěnou kapří hlavu zbavte žáber, opláchněte, přidejte porci kapra, očištěnou zeleninu a koření. Vše zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Příkon tepla zmírněte a dále vařte velmi mírným varem asi půl hodiny, až maso změkne. Polévku přeceďte, z hlavy a porce kapra oberte maso, vykostěte je, pokrájejte na kostičky a přidejte zpět do polévky. Ochuťte je vínem a masoxem, přihřejte téměř k varu a při podávání posypte žemlovými hranolky, opraženými nasucho.

Další recepty:
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Rybí placičky připravíme z file.
Staročeská kachna pečená při průběžném polévání výpekem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rybí karbanátky

Recepty
Motto

Rybí vývar s bílým vínem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.