Recepty > omáčky > rybízová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml hovězí polévky, 6 lžic červených rybízových bobulek, 1 vaječný žloutek, 30 g mouky, 30 g másla, 120 g cukru, 1 malý bílý jogurt
Jak připravit tento recept:
Připravíme si jíšku z másla a mouky. V procezené hovězí polévce povaříme rybízové bobulky, prolisujeme je, zahustíme připravenou jíškou. Pokud je to nutné, omáčku zředíme dalším vývarem, vsypeme cukr. V jogurtu rozmícháme žloutek a směs vlijeme do omáčky.
Další recepty:
Dip ke steaku hovězímu.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Dip ke grilovámí k masům, zelenině a dalším pochoutkám.
Pečené kuře s brambory necháme péct přibližně 1 hodinu.
Česneková omáčka k vařenému či uzenému masu.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Rajčatová polévka s bazalkou vložíme do lednice vychladit.
Kuřecí salát s broskví kterou z obou stran grilujeme.
Chilli con carne do kterého vmícháme scezené fazole a sterilovanou kukuřici.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Pečené maso s brambory je vynikající se zeleninovým salátem.
Rybízové řezy vložíme do ledničky a necháme vychladit.
Sladká chilli omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje rybízová omáčka a recept na přípravu.