Recepty > moučníky a dezerty > rychlá buchta
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g polohrubé mouky, 350 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 200 ml oleje, 500 ml mléka, 1 citronový puding, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 20 g prášku do pečiva (1,5 sáčku), 3 polévkové lžíce povidel nebo marmelády
Recept na přípravu:
Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem. Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy, přidáme puding, vanilkový cukr, cukr krupici a důkladně promícháme. Do vyšší nádoby vložíme vejce, povidla, olej a důkladně rozšleháme. Postupně zašleháme mléko a přidáváme mouku smíchanou s ostatními surovinami. Důkladně prošleháme, nalijeme na připravený plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na prostřední mřížku. Při teplotě 180 °C pečeme, až buchta zčervená, vyzkoušíme špejlí.
Vychladlou buchtu můžeme potřít čokoládovou nebo citrónovou polevou, pocukrovat, nakrájíme a jíme.
Další recepty:
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky a knedlíky.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Buchta s tvarohem - malými kousky.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
České buchty ze dvou těst.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Sypaný koláč s jablky vychladne a pak ho nakrájíme.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Tiramisu po česku posypeme kakaem a podáváme.
Americká buchta z jablek a ořechů.
České buchty s povidly
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm rychlá buchta.