Recepty > omáčky > rychlá domácí majonéza
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 žloutky nebo jedno celé vejce (mělo by mít pokojovou teplotu, nepoužívejte jej přímo z lednice, hrozí pak zdrcnutí), 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice, sůl, pepř, šťáva z poloviny citronu (nebo lžička octa)
Jak připravit tento recept:
Do užší vysoké nádoby nalijeme slunečnicový olej, přidáme vejce nebo dva vaječné žloutky, trochu hořčice, špetku soli a pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme na dno nádoby a poté ho velmi pomalu zvedáme. Obvykle by mělo stačit pár vteřin a kvalitní domácí majonézu máme hotovou.
Další recepty:
Rychlá rajská omáčka s masovými kuličkami jako přílohou.
Majonéza z originálních ingrediencí.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Rychlá smetanová omáčka se šunkou která je slaná.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Rychlá bramborová polévka s česnekem do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Kuře na estragonu ke kterému přilijeme vývar ze slepičího bujónu.
Majonéza bez vajec dochucená podle chuti.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Majonéza z mléka ochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Rychlá česnečka dochucená nahrubo nastrouhanou mrkví.
Domácí tvaroh zatížíme v cedníku závažím.
Domácí majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje rychlá domácí majonéza a recept na přípravu.