Recepty

Recepty > polévky > rychlá francouzská bramboračka z vývaru

Rychlá francouzská bramboračka z vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr masového vývaru, 3 větší brambory, 0,25 litru smetany, 2 vaječné žloutky, pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj oloupané, nastrouhané brambory. Vaříme na mírném ohni 10 minut. Do hotové polévky vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky, již nevaříme, pouze prohřejeme. Bramboračku ochutíme pepřem, solí, majoránkou a před podáváním přidáme rozsekanou petrželku nebo pažitku.

Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Chlebová polévka se slaninou a smetanou.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Mozečková polévka se žloutkem.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Hovězí polévka s noky

Recepty
Motto

Rychlá francouzská bramboračka z vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.