Recepty > polévky > rychlá gulášová polévka z mletého masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g mletého masa (vepřové + hovězí), 1 středně velká cibule, 4 středně velké brambory, 100 g zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 lžíce mleté papriky, mletý pepř, mleté nové koření, mletý kmín, majoránka, olej, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátý olej vložíme nadrobno pokrájenou cibulku a smažíme až je světle zlatavá. Přidám mleté maso a restujeme, až změní barvu a pustí šťávu, poté přidáme zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle. Ještě chvíli restujeme a poté přidáme mletou papriku, koření mimo majoránku a všechno osolíme. Papriku necháme rozpustit v tuku a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory nakrájené na menší kostky. Než se uvaří brambory tak si z mouky a tuku připravíme světlou jíšku, kterou opatrně přidáme do polévky a necháme 20 minut provařit. Před koncem vaření přidáme majoránku, popřípadě ještě dosolíme. Kdo chce, může přidat i trochu česneku. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Polévka z červené čočky přeje dobrou chuť.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Rajská omáčka s hovězím masem která chutná s vhodnou přílohou.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Hovězí roláda z mletého masa
Ochutnejte recept rychlá gulášová polévka z mletého masa.