Recepty > polévky > rychlá pažitková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 brambory, sůl, 1/2 šálku mléka, kousek másla, 1 vaječný žloutek, 1 lžíce sekané pažitky nebo cibulové natě
Recept na přípravu:
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Poté je ve vodě rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Polévku zahřejeme, přidáme mléko s rozkvedlaným žloutkem a sekanou pažitkou. Můžeme dokořenit česnekem a majoránkou.
Další recepty:
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Krémová česnečka s brambory.
Houbová kulajda z čerstvých hub.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Mléková polévka s rýží a kompotovaným ovocem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Falešná slepičí polévka do které zavaříme jemné nudličky.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Pažitková omáčka
Rychlá pažitková polévka přináší na české talíře svoji chuť.