Recepty > polévky > rychlá polévka ke svačině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 1 kostka masoxu, 40 g hery nebo másla, 40 g mouky, 1 vejce uvařené na tvrdo, 1 uzenka, 1 lžíce nadrobno pokrájené zelené natě, 1 lžička čerstvého másla, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Z rozehřátého tuku a mouky si připravíme světle hnědou jíšku, kterou zalijeme vodou, důkladně rozšleháme, přidáme masox a vaříme nepřikryté za občasného míchání 10-15 minut. Přidáme na kostičky nakrájené vajíčko a uzenku, necháme přejít varem a dochutíme solí, pepřem, zelenou natí a kouskem másla.
Další recepty:
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Kuře na pivu s bramborovou kaší a švestkovým kompotem.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi na talíři posypeme parmezánem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá rajská omáčka
Ochutnejte recept rychlá polévka ke svačině.