Recepty > polévky > rychlá polévka s třenými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry vody nebo vývaru, kostka hovězího bujónu, kořenová zelenina podle potřeby nebo zmrazená francouzská zelenina, 1 lžíce sádla, sůl, 1 vejce, 5 lžic hrubé krupice, špetka harmonie chuti, sekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
Ve vodě povaříme kostku masového bujónu se zeleninou (kořenovou, Francouzskou apod.). Pokud máme masový vývar, můžeme ho použít místo masoxového. V misce utřeme sádlo s 1 lžičky soli doběla, přidáme vejce a hrubou krupici nebo dětskou krupičku. Dvěma lžičkami tvarujeme knedlíčky nebo nočky, které vhazujeme do vařícího vývaru a vaříme asi 10 minut až nabobtnají. Poté polévku na 5-8 minut odstavíme. Knedlíčky se zvětší dvojnásobně. Před podáváním případně dochutíme a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Oukrop z bramborového vývaru.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kuře na kari
Rychlá polévka s třenými knedlíčky má své chuťové kouzlo.