Recepty > polévky > rychlá polévka s vajíčkem a perželí
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo a 2 lžíce hladké mouky na jíšku, 2 vejce, zeleninový bujón, petržel
Recept na přípravu:
Na másle připravíme světlou jíšku, do které vmícháme 1-2 vejce, podle toho, jak chceme mít polévku hustou. Když vejce zhoustnou, vlijeme litr vařící vody, kterou necháme přejít varem a hrnec odstavíme z plotny. Můžeme dochutit kostkou zeleninového bujónu nebo sekanou petrželkou.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Kmínová polévka s vajíčkem ozdobená při podávání nadrobno nasekanou petrželkou.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Rychlá polévka s nudlemi je rychle hotova.
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou smažíme na rozpáleném oleji.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka z bílého zelí kysaného.
Zelňačka s uzeným masem nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Rychlá polévka
Rychlá polévka s vajíčkem a perželí přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.