Recepty > polévky > rychlá polévka z mletého
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg mletého hovězího masa, 10 dkg kořenové zeleniny, lžíce tuku, hrst sušených hub, 1,5 litru vody, sůl, pepř, dvě hrstky jemných nudlí, petrželka
Recept na přípravu:
Vodu dáme vařit, pak do ní vložíme na kostičky nakrájenou a předem na tuku osmaženou zeleninu, houby a vmícháme i mleté maso. Vaříme asi půl hodiny, teprve pak osolíme, lehce opepříme, zavaříme nudle a na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Saská soljanka se smetanou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Polévka z tvrdého chleba se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Drožďová polévka pro děti se sekanou zelenou petrželkou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Polévka z mletého masa
Rychlá polévka z mletého přináší na české talíře svoji chuť.