Recepty

Recepty > polévky > rychlá polévka ze zeleniny

Rychlá polévka ze zeleniny

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g zeleniny (mrkev, celer, květák, petržel, pórek, brambor případně i kapusta, hrášek, kedluben), 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžíce kopru, 3 lžíce másla, 3 lžíce mouky, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme. Květák rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (pokud přidáme i jinou zeleninu tak kedluben strouháme, kapustu sekáme na drobno). Celou zeleninu zalijeme přibližně dvěma litry vařící vody (ještě lepší je použít nějaký vývar z předchozího dne nebo z kostky) a uvaříme. Před koncem vaření přidáme zásmažku z másla a mouky, osolíme, opepříme, přidáme kopr a petrželku a necháme chviličku ještě povařit. Tato polévka ze zeleniny se připravuje přibližně půl hodiny.

Další recepty:
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Soljanka z ryby se zelím.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Jogurtová marináda na řízky které pak smažíme na rozehřátém oleji.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Houbová soljanka kterou podáváme s bílým pečivem.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Řepná polévka

Recepty
Motto

Rychlá polévka ze zeleniny má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.