Recepty > polévky > rychlá ředkvičková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
svazek ředkviček, 2 lžíce másla, 1,5 lžíce hladké mouky, kostka slepičího bujonu, 100 ml smetany na vaření
Recept na přípravu:
Ředkvičky zbavíme zelených listů, řádně je omyjeme pod studenou vodou a nakrájíme na drobnější kousky. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme pokrájené ředkvičky a na másle je osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studené vody. Přidáme kostku bujónu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu na vaření, polévku nacháme přejít varem a můžeme podávat.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krupicová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželovou natí.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Mexická fazolačka kterou ochutíme estragonovým octem.
Bramborová česnečka s kořením.
Květákové placičky se sýrem osmažime ze všech stran do zlatohněda.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Krémová česnečka s brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hovězí maso na houbách
Rychlá ředkvičková polévka má své chuťové kouzlo.