Recepty > polévky > rychlá rybí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g mořské tresky (nebo štikozubce), 2 lžíce másla, hladká mouka, 1 větší mrkev, polovina malého celeru, 1 petržel, 1 vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř, voda, petrželka
Recept na přípravu:
Nejprve si zvlášť uvaříme filé z mořské tresky. Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nasekáme a v menší nádobě opražíme na másle do poloměkka. Přidáme hladkou mouku a ještě chviličku zeleninu restujeme. Na orestovanou zeleninu přecedíme vývar z tresky a ještě chvíli povaříme. Uvařené filé vidličkou jemně natrháme na malé kousky a přidáme do polévky. Doplníme petrželovou natí, nastrouháme muškátový oříšek, vmícháme vejce (nemusím), opepříme a dosolíme.
Pokud chceme mít polévku jemnější, můžeme ji všechnu nebo jen část rozmixovat.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Chřestový krém ke kterému přilijeme mléko.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno pokrájenou petrželkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Zázvorové knedlíčky do polévky vložíme zavařit.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Dip z lilku podáváme s libanonským chlebem.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Pečené kuře s lilkem
Ochutnejte recept rychlá rybí polévka.