Recepty

Recepty > polévky > rychlá smetanová kulajda

Rychlá smetanová kulajda

Suroviny potřebné pro přípravu:

hrst hub, 1 kelímek smetany na vaření, 3 nová koření, 2 bobkové listy, 50 g másla, kostka zeleninového vývaru, 3 brambory, sůl

Recept na přípravu:

Houby očistíme, nakrájíme a krátce podusíme v hrnci na másle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby zalijeme vodou, přidáme brambory, koření, zeleninový vývar (můžete v nouzi dát i vegetu – jsou v prodeji i verze bez glutamátu – či bylinkovou sůl místo kostky) a sůl a vaříme dokud brambory nejsou měkké. Poté nalijeme celý kelímek smetany a čekáme až se kulajda překulí (odstavíme hned jak se začne vařit). Na talíři dochutíme trošičkou octa.

Další recepty:
Krémová česnečka rozmixovaná.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Rajská omáčka s vajíčkem

Recepty
Motto

Rychlá smetanová kulajda má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.