Recepty

Recepty > omáčky > rychlá svíčková bez masa

Rychlá svíčková bez masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 větší mrkve, 1/4 malého celeru, 1 menší petržel, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, máslo, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce celozrnné mouky, dle chuti Solčanka

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátém másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Mícháme několik minut, aby se zelenina pěkně osmahla. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedme k varu. Vlijeme směs celozrnné mouky a vody, ochutíme citrónovou šťávou, vlijeme smetanu, přidáme bobkový list a nové koření a vše povaříme 20 minut. Dochutíme Solčankou, vyjmeme bobkový list a nové koření a omáčku dobře rozmixujeme. Podáváme s knedlíkem.

Další recepty:
Chilli con carne do kterého vmícháme scezené fazole a sterilovanou kukuřici.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Dietní boloňské špagety ozdobíme lístky bazalky a strouhaným parmezánem.
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Koprová polévka s houbami posypaná strouhaným eidamem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Myslivecká omáčka s vínem

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje rychlá svíčková bez masa a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.