Recepty > omáčky > rychlá svíčková bez masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 větší mrkve, 1/4 malého celeru, 1 menší petržel, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, máslo, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce celozrnné mouky, dle chuti Solčanka
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Mícháme několik minut, aby se zelenina pěkně osmahla. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedme k varu. Vlijeme směs celozrnné mouky a vody, ochutíme citrónovou šťávou, vlijeme smetanu, přidáme bobkový list a nové koření a vše povaříme 20 minut. Dochutíme Solčankou, vyjmeme bobkový list a nové koření a omáčku dobře rozmixujeme. Podáváme s knedlíkem.
Další recepty:
Chilli con carne do kterého vmícháme scezené fazole a sterilovanou kukuřici.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Dietní boloňské špagety ozdobíme lístky bazalky a strouhaným parmezánem.
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Koprová polévka s houbami posypaná strouhaným eidamem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Myslivecká omáčka s vínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje rychlá svíčková bez masa a recept na přípravu.