Recepty > omáčky > rychlá svíčková z králíka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 králík, 400 g libové uzené slaniny - část nakrájíme na plátky na dno pekáčku a zbytek necháme pro králíka, sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), 1 fialová cibule, mleté nové koření, mletý bobkový list, mletý pepř, špetka bylinkové vegety, 2 lístky rozmarýnu, 3 lístky libečku, špetička soli, 2 dcl červeného vína, 1 kysaná smetana, brusinky, trocha tuku do pekáčku
Jak připravit tento recept:
Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny a cibulí, obojí dáme i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami. Necháme chvilku odležet. Mezitím si v pekáčku rozehřejeme tuk a plátky slaniny ho vysteleme. Troubu předehřejeme na 200 °C, vložíme do ní zakrytý pekáč a pečeme 60 minut. V průběhu pečení obracíme a seškrabujeme výpek ze stěn pekáčku, podléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlijeme vařící vodou. V závěru pečení (asi 10 minut) podlijeme 2 dcl vína a přidáme sáček zeleniny. Po změknutí maso vyndáme a obereme. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu a trochu brusinek a promícháme. Pokud potřebujeme upravit hustotu omáčky, zahustíme hladkou moukou. Maso do vrátíme omáčky a prohřejeme. Promícháme, aby se vše spojilo.
Při podávání porce ozdobíme brusinkami. Jako příloha se hodí knedlíky.
Další recepty:
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Smetanová koprová omáčka s koprem a žloutkem.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Tatarka z majolky dochucená solí a pepřem.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Svíčková z králíka pečená v troubě pečená.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Králík na smetaně recept
Dozvíte se zde, jak se připravuje rychlá svíčková z králíka a recept na přípravu.