Recepty > polévky > rychle hotová polévka z červené čočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší cibule, olej, balíček červené čočky, barevný pepř, tři špičaté dlouhé čerstvé feferonky, tvrdý sýr, sůl, olivový olej
Recept na přípravu:
Nejprve si oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na kostičky. Osmahneme na oleji, přidáme čočku a zalijeme vroucí vodou. Nedáváme příliš mnoho vody, minimálně však trojnásobné množství čočky (odměříme hníčkem). Přiklopíme a necháme čočku uvařit. Jakmile je měkká, přidáme sůl, sundáme ze sporáku a polévku rozmixujeme ponornýmm mixérem. Následně přidáme trochu olivového oleje, na malé kroužky nakrájené feferonky a barevný pepř. V této fázi je třeba nechat polévku alespoň 15 minut stát, aby se chuť feferonky rozležela v polévce. Nakonec přidáme strouhaný sýr a můžeme podávat s opraženou houskou.
Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Rychlá polévka z červené čočky kterou vaříme, až čočka zežloutne.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Zeleninová polévka s krupičkou
Rychle hotová polévka z červené čočky má své kouzlo.