Recepty > vánoční cukroví > rychlé zázvorky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 vajíčka + 1 vaječný žloutek, 250 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 60 g bramborové moučky (Solamylu), 10 g zázvoru, 1/2 lžičky sody
Postup přípravy:
Vajíčka a cukr utřeme a do směsi přimícháme ostatní suroviny. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku. Těsto rozválíme a nakrájíme rádlem. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem, necháme alespoň 3 hodiny odležet (případně i přes noc) a upečeme v předem vyhřáté troubě. Zázvorky nesmí být moc upečené, jen zespodu nafouklé.
Další recepty:
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Zázvorky hned měkké pečeme na pečícím papíru téměř dozlatova.
Křehký jablkovec ozdobíme šlehačkou a mátou.
Zázvorky polijeme čokoládovou polevou.
Kokosky na lineckém ponoříme do horké čokolády.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Kakaová buchta pečená dozlatova.
Fíkové pusinky s oříškem.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Zázvorky z čerstvého zázvoru
Tuto vánoční pochoutku přináší recept na rychlé zázvorky.