Recepty

Recepty > vepřové maso > rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Potřebné suroviny:

1/2 kg točeného salámu nebo špekáčků
4 cibule
lák: 4 lžíce octa
4 lžíce oleje
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce worchestru
4 lžíce kečupu
8 lžic vody
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř, špetka sladké papriky - vše se povaří až vznikne hladká hmota

Postup přípravy:

Uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic, asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu navrstvíme vrstvu cibule a uzeniny. Zavřeme, dáme vychladit. Konzumujeme vychladlé. Nemusí se nechat uležet.

Další recepty:
Švestková omáčka k masu do které přidáme citronovou šťávu.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Utopenci které necháme 14 dní stát v chladnu.
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Pikantní utopenci které necháme 24 hodin v chladu uležet.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Utopenci do nádoby

Recepty
Motto

Rychlí utopenci pohladí oko i chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.