Recepty

Recepty > polévky > rychlíková polévka

Rychlíková polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

kousek másla, 3 hrsti krupičky, 1 velká mrkev, 2 hlívy ústřičné, 1 vejce, 1 Lžíce kopru, 2 lžíce tvrdého strouhaného sýra (nemusí být), 1 lžíce vegety, 1 zeleninová kostka, 4 stroužky česneku, petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Na rozpuštěné máslo si dáme opražit krupičku, když zezlátne, přidáme rozšlehané vajíčko se strouhaným sýrem, prolisovaným česnekem a nadrobno pokrájenou hlívou, mícháme, až se nám dělají hrudky. K nim přidáme nastrouhanou mrkev a za chvilku zalijeme vodou, přidáme kopr, vegetu, zeleninovou kostku, podle chuti osolíme, dobře promícháme a 15 minut vaříme. Nakonec přidáme petrželku.

Další recepty:
Rýže s hráškem a strouhaným sýrem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kapustnica s vařenými brambory.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Salát z ředkviček

Recepty
Motto

Rychlíková polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.