Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > rychlý banánový dezertík

Rychlý banánový dezertík

Suroviny potřebné pro přípravu:

Banány, čokoláda
Pařížská šlehačka: 1 šlehačka, 1-2 lžíce kakaa, 1,5-2 lžíce moučkového cukru

Recept na přípravu:

Banány oloupeme, ozdobíme šlehačkou a postrouháme čokoládou.

Pařížská šlehačka: den předem si svaříme za stálého míchání šlehačku, kakao a cukr. Necháme na velmi mírném ohni přejít varem - pozor, aby nám šlehačka nepřetekla, necháme vychladnout a do druhého dne uložíme do lednice. Pak ušleháme.

Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Dip z avokáda a majonézy.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou

Recepty
Motto

Rychlý banánový dezertík vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.