Recepty

Recepty > polévky > rychlý boršč

Rychlý boršč recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g červené řepy, 150 g mrkve, 150 g celeru, 100 g cibule, 60 g rajčatového protlaku, 100 g hlávkového zelí, 150 g brambor, litr silného vývaru, olej, sůl, divoké koření, celerová nať, snítka libečku, 100 ml kysané smetany, 70 g másla nebo oleje

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji nebo másle osmahněte nejprve jemné nudličky celeru a mrkve. Když se začnou opékat, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Spolu s ní vložte do základu divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření). Když cibule zesklovatí, přidejte rajčatový protlak, trochu ho v základu osmahněte. Poté přidejte jemně nastrouhanou červenou řepu a na drobné kostičky nakrájené brambory. Případně můžete brambory nastrouhat. Zalijte vývarem, osolte a vařte pod poklicí asi deset minut. Poté přidejte na jemné nudličky nakrájené zelí, posekanou celerovou nať a libeček a vařte dál až do doby, kdy bude zelenina měkká. Až v závěrečné části úpravy vmíchejte do polévky kysanou smetanu a boršč podávejte.

Další recepty:
Ovarová polévka s kroupami zvlášť uvařenými.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Červený boršč do kterého přidáme rajčatový protlak.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Pyré z červené řepy se hodí ke slaninovým knedlíkům.
Rychlá cuketa doplněná při podávání tatarkou.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s rozmíchaným vaječným žloutkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Zelňačka s klobásou pokud je kyselá, můžeme přidat cukr.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Recept na rychlý bramborový salát

Recepty
Motto

Rychlý boršč přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.