Recepty

Recepty > houby > ryzce v octě

Ryzce v octě recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 kg ryzců, mrkev, cibule, můžeme přidat také feferonky, sůl
Nálev: 250 ml octa, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce soli, 1 lžíce hořčičného semínka, 10 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy
8 skleniček o objemu 200 ml

Recept na přípravu:

Do hrnce vlijeme 750 ml vody, přidáme ostatní suroviny na nálev a povaříme pět minut. Poté udržujeme horké. Mezitím ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponoříme nakrájené ryzce. Scedíme je a naplníme do horkých čistých sklenic, přidáme kolečka mrkve a cibule, případně feferonku, a zalijte horkým nálevem. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, vložíme je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijeme do třetiny horkou vodou a vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 80 °C a dvacet minut zavařujeme.

Další recepty:
Bedly na víně a slanině.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Houbový tatarák smícháme se zakysanou smetanou.
Hovězí roštěná na smetaně podávaná s rýží.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Bedly v pivním těstíčku osmažíme v rozpáleném oleji.
Smaženice z hub s vajíčky.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Hříbky v octě

Recepty
Ryzce v octě

Ochutnejte recept ryzce v octě.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.