Recepty

Recepty > z rýže > rýžová kaše

Rýžová kaše recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g rýže, sůl, 400 ml mléka, 100 g čokolády, 50 g másla, 50 g moučkového cukru

Postup přípravy:

Rýži nejdříve přebereme, aby v ní nezůstaly žádné nečistoty. Poté rýži promyjeme studenou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme špetkou soli. Rýži vaříme, dokud se nevyvaří voda, avšak ohlídáme, aby se rýže nepřipalovala. Když je většina vody vyvařena, přilijeme do rýže mléko a za stálého míchání rýži v mléce rozvaříme na kaši. Pokud se mléko vyvaří dříve, než je kaše hotová, můžeme přidat ještě trochu mléka. Při podávání na jednotlivé porce kaše nastrouháme na hrubém struhadle máslo, po másle na jemném struhadle přistrouháme čokoládu a nakonec rýžovou kaši zaprášíme moučkovým cukrem.

Další recepty:
Rýže s kysaným zelím a mletým masem.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Pečená kachna s knedlíkem a červeným zelím.
Kokosová rýže s kari kořením.
Bramborová kaše ze starších brambor.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Zapečená bramborová kaše smícháme ji s pažitkou...
Vepřová pečeně s kysaným zelím na kterou použijem plecko, krkovici nebo bůček.
Pečené kuře na moravance kterou nakrájíme na kostičky.
Rýže pečená v troubě 30-35 minut.
Rýžové nudle s kuřecím masem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept rýžová kaše.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.