Recepty > z rýže > rýžová kaše se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 pytlíčky rýže, 1,5 l plnotučného mléka, máslo, třtinový cukr, 1/2 karotky, 1 menší brambor, pórek, sůl, zelená petrželka
Postup přípravy:
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě na mírném ohni 8-10 minut za průběžného míchání. Mezitím svaříme plnotučné mléko, které přilijeme k vařící se rýži a vaříme, dokud zcela nezměkne. Pokud se rýže začne připalovat, dolijeme mlékem a promícháváme do úplného změknutí. Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě do měkka nakrájenou karotku, brambor, přidáme pórek a necháme vařit také do měkka. Když je kaše téměř hotova, přidáme 2-3 lžíce cukru a necháme pod pokličkou dojít. Uvařenou zeleninu roznixujeme (ne zcela najemno). Zeleninu smícháme s rýží a případně dochutíme. Podáváme ještě teplé.
Další recepty:
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Rýže pečená v troubě 30-35 minut.
Kuřecí maso na kari podlijeme vývarem ze zeleniny.
Rýže s kysaným zelím a mletým masem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Bramborová kaše kterou ušleháme ručním šlehačem.
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Kari rizoto s čínskou zeleninou.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Mléčná rýže
Ochutnejte recept rýžová kaše se zeleninou.