Recepty

Recepty > houby > rýžová polévka s hlívou

Rýžová polévka s hlívou

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g hlívy ústřičné, 50 g rýže, 50 g másla nebo oleje, 1 střední cibule, 250 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, 1 žloutek ze slepičího vejce, 70 g strouhané kořenové zeleniny, muškátový oříšek, sůl

Recept na přípravu:

V hrnci usmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a přisypeme hladkou mouku, z které si připravíme cibulovou zásmažku. Přilijeme šálek vody, přidáme nakrájenou hlívu, zeleninu, osolíme a okořeníme. Vaříme do poloměkka. Vhodíme opláchnutou rýži a znovu vaříme. Před ukončením vaření rozšleháme v mléce žloutek a vlijeme do polévky. Podáváme posypané natí dokořeněné strouhaným muškátovým oříškem. Jako příloha se hodí chléb.

Další recepty:
Boloňské špagety s kuřecím masem podáváme posypané sýrem.
Hlívová polévka s brambory.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Houbové placičky se sýrem smažíme po obou stranách dorůžova.
Těstoviny s hlívou a bazalkou opepříme mletým pepřem.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Rýžové noky do polévky můžeme zavařit i přímo v polévce.
Pikantní kuřecí nudličky podlijeme lehce vodou.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Romadúr pomazánka do které můžeme přidat trochu mléka.
Kuřecí salát s ananasem vložíme do ledničky vychladit.
Pomazánka z tofu recept

Recepty
Motto

Rýžová polévka s hlívou zve ke stolu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.