Recepty

Recepty > polévky > rýžové knedlíčky

Rýžové knedlíčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g rýže, 130 g strouhanky, 60 g másla, 2 vejce, muškátový květ, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Rýži uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. V dostatečně veliké míse si promícháme nasekané máslo, vejce, sůl, muškátový květ, pepřa vychladlou rýži. Podle potřeb dosypáváme strouhanku tak aby nám vzniklo křehčí těsto. Z tohoto těsta poté vytváříme menší knedlíčky které zavařujeme v právě připravované polévce.

Další recepty:
Krémová česnečka rozmixovaná.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Rýžové knedlíčky má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.