Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > rýžové lívance

Rýžové lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vejce, 1/2 litru mléka, 7-8 lžic hladké mouky, 1/2 kávové lžičky soli, 2 lžíce cukru, 500g uvařené rýže

Recept na přípravu:

Rozšleháme všechny suroviny. Pokud se Vám směs bude zdát příliš řídká, zahustíme ji moukou. Lívance usmažíme na pánvi. Zdobíme džemem nebo marmeládou, posypeme moučkovým cukrem.

Další recepty:
Lívance s borůvkovou omáčkou kterou povaříme 2 minuty.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Ricottové lívance

Recepty
Motto

Rýžové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.