Recepty > polévky > rýžové noky do polévky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g vařené rýže, 1 vejce, 30 g bylinkové lučiny, rohlík, kávová lžička vegety bez glutamátů, špetka pepře, hrst nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, libeček)
Recept na přípravu:
Rohlík okrájíme a v mixéru nebo elektrickém mlýnku nadrtíme na jemnou drť. Do misky vložíme vařenou rýži, vejce, lučinu, vegetu, koření, bylinky a rohlíkovou drť, vypracujeme těsto, které necháme 5 minut odležet. Mezitím dáme vařit osolenou vodu a pomocí lžiček tvarujeme noky, které necháme cca 5-7 minut vařit, až vyplavou. Hotové noky přidáme do polévky. Můžeme je zavařit i přímo v polévce.
Další recepty:
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme česnek.
Chřestový krém zjemníme šlehačkou.
Pórková polévka s vajíčkem kterou ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Francouzské kuře s noky ke kterému přisypeme strouhaný sýr.
Gulášová polévka z mletého masa
Ochutnejte recept rýžové noky do polévky.