Recepty > zeleninové > rýžový nákyp s brokolicí
Potřebné suroviny:
250 g rýže, 1 brokolice, 150 g šunky, 200 g eidamu, 50 g másla, 4 vejce, sůl, pepř, lžička vegety, 1 lžíce másla a 2 lžíce strouhanky - na vymazání a vysypání zapékací misky
Postup přípravy:
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.
Další jídla:
Cuketa na kari s rýží.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Kuře na zelí upečeme.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Cuketové zelí dusíme.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Pravá řecká musaka recept
Rýžový nákyp s brokolicí pohladí chuťové pohárky.