Recepty

Recepty > kuře > sabinská kachna

Sabinská kachna

Potřebné suroviny:

1 kachna, 2 cibule, 800g jablek, 1 dl zakysané smetany, sůl

Postup přípravy:

Omytou kachnu osolíme (i zevnitř) a naplníme oloupanými překrojenými jablky. Do pekáče vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a přidáme kachnu. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme, během pečení tučné částli kachny propíchneme vidličkou, aby tuk vytékal. Pokud je kachna hodně tučná, vypečený tuk svrchu několikrát odebereme lžící a necháme stranou. Před dopečením kachnu potřeme zakysanou smetanou a dopečeme.
Podávěme s bramborovými knedlíky, červeným zelím a na talíř přidáváme i pečená jablka z kachny.

Další jídla:
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Česneková omáčka recept na přípravu k použití.
Indická kuchyně recepty na indická jídla.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Indické kuře

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla sabinská kachna přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.