Recepty > kuře > sabinská kachna
Potřebné suroviny:
1 kachna, 2 cibule, 800g jablek, 1 dl zakysané smetany, sůl
Postup přípravy:
Omytou kachnu osolíme (i zevnitř) a naplníme oloupanými překrojenými jablky. Do pekáče vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a přidáme kachnu. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme, během pečení tučné částli kachny propíchneme vidličkou, aby tuk vytékal. Pokud je kachna hodně tučná, vypečený tuk svrchu několikrát odebereme lžící a necháme stranou. Před dopečením kachnu potřeme zakysanou smetanou a dopečeme.
Podávěme s bramborovými knedlíky, červeným zelím a na talíř přidáváme i pečená jablka z kachny.
Další jídla:
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Česneková omáčka recept na přípravu k použití.
Indická kuchyně recepty na indická jídla.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Indické kuře
Recept na přípravu jídla sabinská kachna přináší na talíř inspiraci.