Recepty > kuře > salát z vařené slepice s hlávkovým zelím, cibulí a paprikami
Potřebné suroviny:
250 g vařeného masa ze slepice bez kostí, 250 g zelí, 50 g cibule, 4 nakládané nebo čerstvé kapie, sůl, ocet, 2 lžíce oleje
Postup přípravy:
Nejdříve nakrájíme na drobné nudličky očištěné zelí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do hrnce s velmi malým množstvím vařící osolené vody dáme asi na 3 minuty spařit zelí i cibuli. Pak vodu scedíme, zelí i cibuli dáme do mísy a necháme prochladnout. Přidáme na nudličky nakrájené maso, doplníme na nudličky nakrájenými kapiemi bez semen. Používáme-li nakládané kapie, pak můžeme do salátu přidat i část nálevu z kapií. Vše promícháme, kořeníme octem a solí a nakonec teprve přidáme olej a promícháme.
Další jídla:
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Marinované kuře s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí salát s ananasem
Recept na přípravu jídla salát z vařené slepice s hlávkovým zelím, cibulí a paprikami přináší na talíř svoji chuť.