Recepty > ruská kuchyně > salát ze zelených okurek se smetanou
Potřebné suroviny:
3 zelené okurky, 100 ml smetany, 1 lžička octa, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Oprané okurky nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy, osolíme a opepříme. Před podáním přelijeme okurky osolenou smetanou, do které jsme přimíchali ocet. Podáváme k pečenému masu, k rybám nebo jako samostatný předkrm.
Další recepty:
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Plněný meloun s kuřecím nebo krůtím masem.
Bramborový salát se sýrem necháme uležet v chladu.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Pirožky plněné masem mletým.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Zelný salát z čerstvého zelí důkladně promícháme a necháme vychladnout.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Ruský boršč s mletým masem
Salát ze zelených okurek se smetanou je jídlo ruské kuchyně.