Recepty > polévky > salátová polévka z hlávkového
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 středně velké hlávky salátu, 30 g rostlinného tuku, 30 g hladké mouky, 8 dcl mléka, 1 litr vody, několik růžiček brokolice, nízkotučný sýr, sůl
Recept na přípravu:
Listy hlávkového salátu omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Po minutě vyjmeme a necháme okapat na cedníku. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem, a dále vaříme. Po chvilce přidáme pokrájený a spařený salát, růžičky brokolice sůl, vývar ze salátu a znovu vše povaříme. Poté, co salát změkne, polévku rozmixujeme nebo propasírujeme. Při podávání posypeme nízkotučným sýrem.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Fazolový krém do kterého vmícháme ušlehanou smetanu.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Cuketová polévka se smetanou posypaná osmaženou houskou.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Rybí polévka z tresky doplněná petrželovou natí.
Salátová polévka
Salátová polévka z hlávkového má své chuťové kouzlo.