Recepty > kuře > šalvějové kuře plněné kuskusem
Potřebné suroviny:
1 kuře
200 g kuskusu
1 lžička kurkumy
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 řapíkatý celer
1 klobása
10 šalvějových lístků
150 ml suchého bílého vína
100 g másla
Postup přípravy:
Troubu si necháme vyhřát na teplotu 200°C. Kuskus promícháme v míse s kurkumou, zalijeme 300 ml vřící vody a necháme 5 minut stát pod pokličkou, občas vidličkou zlehka promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a na malé nudličky nakrájený celer. Mícháme a asi po 5 minutách přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Smažíme dalších 5 minut. Poté zalijeme vínem a 2 minuty pod pokličkou podusíme. Vše vmícháme do kuskusu a přidáme i polovinu nasekaných šalvějových lístků. Kuře umyjeme a usušíme. Břišní dutinu naplníme kuskusem. Stehna několikrát nařežeme ostrým nožem, aby se dobře upekla. Kuře můžeme zavázat potravinářským provazem, aby se nerozpadlo. Ze všech stran ho osolíme a vložíme do pekáče, obložíme zbylými šalvějovými lístky a kousky másla. Pečeme v předem vyhřáté troubě 60-90 minut, dle velikosti kuřete. Během pečení kuře několikrát zkontrolujeme, případně trochu podlijeme vodou. Hotové kuře naporcujeme a podáváme s kuskusovou náplní.
Další jídla:
Hovězí řízky naruby s vařenými brambory.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí stehna na zelenině pečeme do změknutí.
Sýrová roláda z plátkového sýra a pečivem.
Krůtí maso na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Ruský boršč na mírném ohni vaříme doměkka.
Pečená krůta s nádivkou kterou během pečení poléváme šťávou.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí soté na kari podáváme s různě upravenými brambory.
Hovězí řízky naruby
Recept na přípravu jídla šalvějové kuře plněné kuskusem přináší na talíř inspiraci.