Recepty > omáčky > sambal oelek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
450 g čerstvých červených chilli papriček, 2 lžíce soli, citron
Jak připravit tento recept:
Chilli papričky rozpůlíme a všechna semínka odstraníme i se stonkem. Upravené chilli ponoříme do vařící vody, kde je vaříme 5-8 minut. Poté chilli scedíme a rozmixujeme na pastu. Pasta by však měla být trochu hrubší, takže mixování zavčasu zastavíme, než je pasta příliš hladká. Sambal oelek skladujeme v chladničce.
Další recepty:
dršťková polévka, nuoc cham, boloňské špagety, francouzská omáčka na víně, boloňská omáčka na těstoviny, švestková omáčka, nadívaný vepřový řízek, barbecue omáčka, chilli omáčka, čínská polévka, chilli omáčka, dršťková omáčka na víně, francouzská pórková polévka, boloňská omáčka, dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dobrou chuť vám přeje sambal oelek.